Demeter Zoltán Pincészet
3910 Tokaj, Magyarország
Demeter Zoltán Pincészet Company Information
Általános információ
Pincészetemet azzal a céllal alapítottam, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek.
A szakmai alapokat részben Budapesten a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg.
1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal.
Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort.
A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres és Becsek, Rátkán a Holdvölgy és Újhegy, valamint Bodrogkeresztúron a Kakas és Lapis-dűlőkben.
Jelenleg 5 település határában, 9 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket.
Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni.
Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok.
A szőlők tudatos hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
My winery was founded in 1996 with the intent to take a full and active part in the recognition and rediscovery of Tokaj terroir and its wines.
I obtained the professional basis partly in the Budapest University of Horticulture, partly in the United States, France and Great Britain.
I have participated in the life of Tokaj-Hegyalja since 1993, launching and running foreign-owned wineries.
In the first year of my private enterprise I produced wine from the family vineyard in Sátoraljaújhely by means of the traditional wine cellar.
In the following years I purchased lands in different parts of Tokaj-Hegyalja: Szerelmi vineyard in Tokaj, Veres and Becsek vineyards in Mád, Holdvölgy and Újhegy vineyards in Rátka and the Kakas and Lapis vineyards in Bodrogkeresztúr.
Today I produce wines from 9 different vineyards in 5 settlements, totalling 7 hectares.
Wine fermentation and maturation takes place in the cellar of a historic house built in 1790 in the town of Tokaj. Using up my opportunities I strive to make single vineyard selections each year. I produce wines in 3 categories, which are, Dry, Főbor (principal wine) and Aszú wines, which I am inclined to think are most clearly able to reflect the uniqueness of Tokaj-Hegyalja.
Through conscious yield restriction one can understand the optimal maturity and uncover the diversity and richness of each vineyard. I eagerly try to promote Tokaj’s revised position on the world map of wine.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
J’ai fondé ma cave en 1996 dans le but de participer directement à la redécouverte et à la promotion des vins et des coteaux de Tokaj.
J’ai acquis les bases professionnelles en partie à Budapest à l'Université d'horticulture, aux Etats unis, en France et en Angleterre.
A partir de 1993, j’ai participé au lancement de plusieurs caves en mains étrangères à Tokaj-Hegyalja, ainsi qu’au fonctionnement de celles-ci en assumant certaines tâches.
La première année de mon entreprise, j’ai réalisé du vin provenant de notre vignoble familial de Sàtoraljaùjhely avec les outils traditionnels de notre cave.
Les années suivantes, j’ai acheté des vignobles dans différentes parties de Tokaj-Hegyalja. Les coteaux Szerelmi à Tokaj, Veres et Becsek à Mád, Holdvölgy et Újhegy à Rátka, Kakas et Lapis à Bodrogkeresztúr.
Actuellement, je cultive 7 hectares sur 9 coteaux aux limitrophes de 5 communes.
Je fais fermenter et mûrir mes vins dans la cave d’une maison construite en 1790 et classée monument historique, située dans le centre-ville de Tokaj. Dans la mesure de mes possibilités, j’essaye de réaliser des lots provenant de coteaux sélectionnés parmi les différents vignobles.
Je réalise mes vins en trois versions par lesquels, selon moi, il est possible de transmettre l’originalité qui caractérise le mieux la région viticole. Ceux-ci sont des vins secs, des vins principaux et des vins d’aszù.
C’est par la limitation consciente du rendement des vignobles, la compréhension la plus précise possible de la maturité, la présentation de la diversité et de la richesse des coteaux que j’essaye de promouvoir Tokaj, afin que celle-ci retrouve sa place sur la carte viticole mondiale.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Mein Weingut habe ich 1996 mit der Absicht gegründet, unmittelbar bei der Neuentdeckung und Bekanntmachung des Anbaugebietes Tokaj und dessen Weinen teilnehmen zu können.
Meine fachlichen Grundlagen habe ich an der Agraruniversität in Budapest, sowie im Ausland, in den USA, Frankreich und Grossbritannien erworben.
Seit 1993 übernahm ich zahlreiche leitende Aufgaben beim Aufbau verschiedener, im ausländischen Besitz befindlicher Weingüter in Tokaj.
Im ersten Jahr stellte ich Wein noch mit den traditionellen Mitteln des Weinkellers meiner Familie her. Auch die Trauben stammten aus dem Familienbeitz in Sátoraljaújhely.
In den folgenden Jahren kaufte ich Pflanzungen in verschiedenen Teilen des Weingebietes: in Tokaj in der Lage Szerelmi, in Mád in den Lagen Veres und Becsek, in Rátka in den Lagen Holdvölgy und Újhegy, sowie in Bodrogkeresztúr in den Lagen Kakas und Lapis.
Momentan besitze ich Weingärten am Rande von 5 Ortschaften, in 9 Lagen und mit einer Weinanbaufläche von insgesamt ca. 7 ha.
Im Keller eines unter Denkmalschutz stehenden Gebäudes aus dem Jahre 1790 in der Innenstadt von Tokaj vergären und lagern meine Weine. Wenn es der Jahrgang zulässt, erzeuge ich selektierte Weine aus den unterschiedlichen Lagen.
Meine Weine stelle ich in 3 Varianten her, die meiner Meinung nach die Einzigartigkeit dieses Weinanbaugebietes am deutlichsten vermitteln: trockene Weine, Hauptweine (Főbor) und Ausbruchweine (Aszú).
Durch bewusste Ertragsbeschränkung, die exakteste Bestimmung der Reife und die Abbildung des unterschiedlichen Terroirs der einzelnen Lagen dieser Gegend versuche ich meinen Teil dazu beizutragen, Tokaj wieder auf der Weinlandkarte der Welt erscheinen zu lassen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Moją winiarnię założyłem w 1996 roku w celu uczestniczenia w ponownym odkrywaniu i rozpowszechnianiu win tokajskich i siedlisk dla winorośli.
Wiedzę fachową zdobyłem na Akademii Ogrodnictwa w Budapeszcie, a częściowo w Stanach Zjednoczonych, Francji i Wielkiej Brytanii.
Uczestniczyłem w życiu Podgórza Tokajskie od 1993 r. moja działalność ukierunkowaną była na założenie i prowadzenie różnych winiarni z kapitałem zagranicznym.
W pierwszym roku działania mojego przedsiębiorstwa zrobiłem wino tradycyjnymi przyrządami w mojej piwnicy z winogron pochodzących z naszego rodzinnego gospodarstwa w Sátoraljaújhely.
W następnych latach w różnych terenach Podgórza Tokajskiego kupowałem plantacje winorośli. Są to następujące: areał Szerelmi w Tokaju, areały Veres i Becsek w Mádu, areały Holdvölgy i Újhegy w Rátce, oraz areały Kakas i Lapis w Bodrogkeresztur.
Obecnie uprawiam winorośle na terenie 5 miejsowości, na 9 areałach, na powierzchni blisko 7 hektarów.
Moje wino fermentuje i dojrzewa w śródmieściu Tokaju w piwnicy budynku-zabytku wzniesionym w 1790 r. Wykorzystując moje możliwości staram się sporządzić wyselekcjonowane partie wina pochodzące z różnych areałów.
Moje wina robię w trzech odmianach, co w moim mniemaniu najbardziej pomaga w przekazywaniu unikalności charakterystycznej dla tego okręgu win. To są: wina wytrawne, wina Główne i wina Asu.
Poprzez umyślne ograniczenie urodzaju, wiedzę dokładnego określania stopnia dojrzałości, prezentację różnorodności i bogactwa siedlisk dla winorośli pragnę promować wino Tokaj w celu uzyskania większego uznania na świecie.
Vasvári Pál utca 3 Tokaj
- Nyitvatartási idő
- Parkolás
- A vállalatnak van egy parkolója.
- Telefonszám
- +36208060000
- Linki
- Közösségi fiókok
- Kulcsszavak
- pincészet
Demeter Zoltán Pincészet Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.