Boldogkő-Fruit Kft, BESTILLO Pálinkaház
3885 Boldogkőváralja, Magyarország
Boldogkő-Fruit Kft, BESTILLO Pálinkaház Company Information
Általános információ
A BESTILLO Pálinkaházat két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő. Eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.
A BESTILLO Pálinkaház ma már jelentős foglalkoztatónak és adózónak számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget. Azon túl, hogy folyamatosan fejlesztik üzemüket, 2010 júniusában megnyitják a skót whiskey-főzdéknél látott példa alapján tervezett látogatóközpontjukat, amely a népszerű turistacélpontnak számító várral szimbiózisban a helyi turisztikai attrakciók vonzerejét és minőségét is javítani hivatott.
Ars Poetica
Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek a pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.
Felfedezés
A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.
A magyar házi pálinkát és a magyar házi pálinkafőzést mélyen gyökerező nosztalgia övezi a teljes társadalomban. Él a hit, hogy az igazi pálinka csak házi lehet, és a kerítésszaggató jelleg is előnyként él a magyarok között. Széles a pálinkát elutasítók tábora is, akik a pálinka házias, illetve rossz minőséggel való társítása miatt még nem is kóstolhattak jó minőségű, védett eljárásokkal, kizárólag első osztályú gyümölcsből készített pálinkákat. A felfedezés az ő számukra is fontos aktualitás, amire a fesztiválokon, illetve a gasztronómiában van a legnagyobb lehetőség.
Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.
BESTILLO Pálinkák
A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.
A főzde az eredetvédett gönci kajszibarackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.
A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.
Boldogkőváralja
A Hernád völgyében, a híres Gönci kajszibarack termővidékén fekszik a varázslatos Boldogkőváralja, mely eredeti nevét, Bodókőváralját a település impozáns várának sziklájáról kapta (Bodókő), 1282-ben már említésre kerül Castrum Boldua néven. A történelem folyamán Balassi Bálint, Dévai Bíró Mátyás is a vár lakóiként fordultak meg a környéken, de a közelben áll a híres betyár Angyal Bandi kunyhója is. Az 1768-ban épült Péchy-Zichy kastély, barokk kertjében számtalan növényritkasággal. A BESTILLO Pálinkák még vonzóbbá teszik a falut a kulturális kirándulások iránt fogékony utazók számára.
Magunkról, röviden…
Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t, a BESTILLO Pálinkaházat.
Első lépésként 2005-ben elkészült a lepárló üzemünk, ahol első évben még csak bérfőztünk, 2006-tól már azonban megjelentek saját termékeink is BESTILLO márkanáven. Természetesen fő termékként a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka szerepel, de számos más gyümölcs színesíti a palettát (piros vilmoskörte, szilva, cigánymeggy, feketeribizli, birs, szeder, málna, kökény, som, vadcseresznye, sajmeggy). Különösen figyelünk az alapanyag minőségére, csak első osztályú, hibátlan gyümölcsből készítünk pálinkát. A Gönci Kajszi barackot már a saját ültetvényünk adja, de a többi pálinkánál is a megfelelő gyümölcs beszerzését tartjuk a legfontosabb fázisnak a pálinka készítésében. Amikor megvan a kiváló alapanyag, akkor jöhet a szakszerű és gyors feldolgozás (pektinbontással), cefrézés (ph beállítással, fajélesztős beoltással és tápanyag ellátással), valamint az elmaradhatatlan irányított erjesztés (hőmérsékletszabályozással, reduktív körülmények között). Mire a gyümölcs kierjedt, a kiváló minőséghez már 80%-ot teljesítettünk. A lepárlást egy számítógép által kontrollált, de teljes mértékben a főzőmester által irányított erősítő feltétes berendezés végzi. A desztilláció során gondosan odafigyelünk a technológiai korrektségre, valamint a minőséget jelentősen befolyásoló lepárlási paraméterek beállításaira (gyümölcsfajtánként szakszerűen megválasztva).
A szemet gyönyörködtető körülmények közt elkészült pálinkáink már sok sikert arattak a különböző hazai és nemzetközi versenyeken.
Hundeszt 2006: 5 aranyérem, ebből 4 champion díj, 3 ezüstérem, 1 bronzérem, média különdíj;
Destillata 2007: 1 aranyérem, 7 ezüstérem, 1 bronzérem;
Gyulai pálinkaverseny2007: 7 aranyérem ebből 4 champion díj, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, legjobb kereskedelmi pálinka 2007 különdíj, VPOP különdíj;
(A champion díj, az egyes fajtákon belüli aranyérmesek közül a legjobbnak járó díj.)
A BESTILLO pálinkák 40% alkoholtartalommal kerülnek az elegáns címkével ellátott 0,35 literes sötét üvegekbe, amelyek a gyümölcsről és a rendkívül finom alkoholérzetről szólnak. Mindegyik termékünkön érezni a tökéletes állapotú gyümölcs frissességét, fajtajellegét valamint a kíméletes feldolgozást.
Büszkén valljuk, mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló alapanyagból, profi körülmények közt csúcsminőséget produkálhassunk, és természetesen csakis erre törekszünk.
Béke utca 31 Boldogkőváralja
- Nyitvatartási idő
-
Hétfő:08:00 - 16:00Kedd:08:00 - 16:00Szerda:08:00 - 16:00Csütörtök:08:00 - 16:00Péntek:08:00 - 16:00Szombat:10:00 - 18:00
- Parkolás
- A vállalatnak van egy parkolója.
- Telefonszám
- +3646306628
- Linki
- Közösségi fiókok
- Kulcsszavak
- italbolt
Boldogkő-Fruit Kft, BESTILLO Pálinkaház Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.