Font Pincészet Kft.
6230 Soltvadkert, Magyarország
Font Pincészet Kft. Company Information
Általános információ
A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat. A munkából a család mind az 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 28 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő.
Boraink többsége reduktív módon, a technológiai folyamat oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el.
Az erre járó borkedvelők egész éven át megismerhetik a Font család által előállított palackozott borokat, és a tulajdonosok vendégszeretetét.
SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Saját tulajdonban lévő ültetvényeken gazdálkodunk, melynek összterülete 28 hektár. Mi abban hiszünk, hogy csak kiváló minőségű alapanyagból tudunk jó bort készíteni. Az ültetvényeinket környezetkímélő technológiával műveljük. Minden évben terméskorlátozást alkalmazunk.
A szőlőterületek 2,7-3,0x0,8m sor- és tőtávon vannak telepítve, ezáltal jól gépesíthetőek. Egy hektáron 4200-4600 tő található. A hektáronkénti átlagtermés 50-80 hl-re tehető, természetesen ez fajtafüggő. A fürtök mennyiségét már a metszéssel behatároljuk, majd a zöldmunkák alkalmával véglegesítjük azok számát. Csak zöld és sárga besorolású növényvédő szereket alkalmazunk, továbbá igyekszünk erősíteni a szőlő növény természetes ellenálló képességét a különböző kártevőkkel szemben.
A terület nagy része Soltvadkert határában húzódik, de vannak Bócsához tartozó részek is. A klasszikus boroknál az elsődleges íz- zamatanyag, a finom üde gyümölcsösség az elsődleges szempont, a prémium boroknál pedig a fajta önmagából adódó íz jegyeinek a kihangsúlyozása, továbbá az érlelés során a borba kerülő másod- harmadlagos aromaanyagok, ásványosság dominálnak. Vörösbort jelentős terméskorlátozással, jól beérett egészséges és szép szőlőből szabad és kell készíteni. A kézzel szüretelt termést gyorsan az üzembe szállítjuk, majd a zúzás-bogyózás után héjon erjesztjük ki.
A fehér és rosé borokat is gyors feldolgozással, esetleg héjon áztatással (évjáratfüggő) kíméletesen megpréseljük, majd az így nyert, ülepített mustot hűtött zárt, irányított reduktív módon erjesztjük. A reduktív technológia lényege, hogy a mustot kóracél tartályokba fejtjük, majd a szabályozott erjesztési körülményeknek köszönhetően (fajélesztő+oxigénhiány) a bor nagyon kellemes zamatos friss lesz. Gyakorlatilag a szőlőből származó íz- zamatanyagokat visszük át a borba, és meg is őrizzük benne.
Például az Irsai Olivér, amely primőr borként már november elején fogyasztható, kiválóan megőrzi a fajtára jellemző aroma és zamatanyagokat, rendkívül kellemes bodzás illata van, amely intenzív, de ugyanakkor nem tolakodó, parfümös. Az Ezerjó, amelyet reduktív módon is készítünk szintén nagyon gyümölcsös, de nem primőrborként forgalmazzuk, hanem körülbelül húsvétra lesz megfelelő a fogyaszthatósága.
A reduktív borainkat szintetikus koextrudált (Nomacorc) dugóval zárjuk, hiszen ezekhez a borokhoz ez illik a legjobban, jól megtartja a borokban a szén-dioxidot, friss marad.
Bócsai út 9 Soltvadkert
- Nyitvatartási idő
-
Hétfő:08:00 - 17:00Kedd:08:00 - 17:00Szerda:08:00 - 17:00Csütörtök:08:00 - 17:00Péntek:08:00 - 17:00Szombat:08:00 - 17:00
- Parkolás
- A vállalatnak van egy parkolója.
- Telefonszám
- +3678482733
- Linki
- Közösségi fiókok
- Kulcsszavak
- pincészet
Font Pincészet Kft. Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.